İYARETÇİ AYDINLATMA METNİ
ZİYARETÇİLER İÇİN KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ
Değerli Ziyaretçimiz;

Şirketimiz; fabrika ve idari binada ve fiziksel yerleşkelerinde güvenliğinin sağlanması, hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temini amacıyla, Şirket yerleşkelerinde kapalı devre kamera sistemi (CCTV) ile görüntü alınması, internet güvenlik duvarı ve dijital kayıt sistemleri vasıtası ile izleme, misafir giriş çıkışlarının takibine yönelik kayıt ve misafir internet hizmeti ile KVK Kanunu’nun 5. ve 6.maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde veri toplanmaktadır.

Şirketimiz; kişisel verilerinizin işlenmesinde ve muhafaza edilmesinde Anayasa’ya ve 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” na uygun davranmaya ve kişisel verilerinizin güvenliğini sağlanmaya azami hassasiyet göstererek en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır. Bu metinle sizleri 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” 10 uncu maddesinden doğan kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki dayanakları ve haklarınız konusunda aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmeyi amaçlamaktayız. Bu amaç ile Şirketimiz nezdinde asılan ya da diğer şekillerde misafirlerin erişimine sunulan metinler aracılığıyla söz konusu kişisel veri sahipleri bu kapsamda aydınlatılmaktadırlar.

Bu metinde yer alan;

Kimlik Bilgileri: Ziyaretçi tarafından verilen Ad, Soyad bilgisini,

Görsel Veri: Kameralar tarafından otomatik olarak işlenen görüntü verisini

Plaka Verisi: Araç girişlerinde ziyaretçi tarafından verilen veya kamera yöntemiyle alınan verileri, ifade etmektedir.

1. Veri Sorumlusu

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. (“Şirket”) tarafından aşağıda açıklandığı şekliyle ve mevzuatın çizdiği sınırlar içerisinde işlenecektir.

2. Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından KVK Kanunu uyarınca veri sorumlusu olarak güvenliğin sağlanması amacıyla, firma binamızda ve fiziksel yerleşkelerinde güvenlik kamerasıyla izleme faaliyeti ile misafirlerin, taşeronların kimlik bilgileri (ad soyad, misafir ve taşeronlara ait araçların takibi dahil), geldikleri kurum/firma bilgileri,giriş, çıkışlarının (şirketimize giriş-çıkış tarihi ve saati bilginiz) takibine yönelik kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmaktadır.
Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından Kanunun 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dâhilinde ve Şirketimizin tüm teknik tesis ve yerleşkesinin güvenliğinin tesisi, fiziki güvenlik ve Şirketimiz tarafından ziyaretçilere sunulmuş olan internet erişim imkânından faydalanırken tarafınızca iletilen kişisel verileriniz ile erişim kayıtlarının yönetimi, mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amaçları esas alınarak işlenecektir.

3. Kişisel Verilerin Aktarılabileceği Taraflar ve Aktarım Amacı

İşlenen kişisel verileriniz; erişim kayıtlarının yönetimi, mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi ve Şirketimiz yerleşkesinin güvenliğinin tesisi amacıyla çözüm ortaklarımıza, iştiraklerimize ve bağlı grup şirketlerimiz ile kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanunun 8 ve 9 uncu maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir.

4. Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

Kişisel verileriniz, 6 (altı) ay boyunca yukarıdaki amaçlar doğrultusunda saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından veya talebiniz üzerine Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili yönetmelikler kapsamındaki yöntemler ile silinecek, yok edilecek ve/veya anonim hale getirilecektir.

5. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş., binasında ve fiziksel yerleşkelerinde güvenliğinin sağlanması, hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temini amacıyla, Şirket yerleşkelerinde kapalı devre kamera sistemi (CCTV) ile görüntü alınması yoluyla izleme, kayıt, giriş kartı verme ve kimlik kaydı faaliyeti ile misafir giriş çıkışlarının takibine yönelik KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde veri toplanmaktadır.

Ayrıca, Ziyaretçi ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş.’ın internet ağını kullanarak internet hizmeti almak ister ise bu hizmetin izlenirliğini ve güvenliğini takip etmeye ve sağlamaya yönelikte veri toplanmaktadır.

İşbu veriler KVKK gereğince, ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. ’e sözlü olarak vermiş olduğunuz bilgiler, kamera görüntüleri, elektronik, dijital ve teknik kanallar ile otomatik ya da otomatik olmayan yollarla kanuna uygun olarak toplamakta ve KVKK 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin 2 ve 3 üncü maddelerde belirtilen hukuki sebebe dayanarak kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenmektedir.

ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından yürütülen kamera ile izleme ve kayıt altına alma faaliyeti, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve bu kanunun uygulanmasına ait yönetmeliğe uygun ve Şirketimizin meşru menfaatine dayalı hukuki sebebe dayalı olarak sürdürülmektedir.

ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. yürürlükte bulunan ilgili mevzuatta öngörülen amaçlarla ve KVK Kanunu’nda sayılan kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak güvenlik kamerası izleme faaliyetinde bulunmaktadır

6. Kişisel Veri Sahibinin Kanunun 11 inci Maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenmesi ile ilgili olarak Kanunun 11. Maddesi uyarınca kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verilerinizin işlenmiş olması halinde buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerinizin işlenme amacı ve buna uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ve yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini talep etme, kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, düzeltme veya silme işlemlerinin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini yazılı olarak talep etme haklarınız, Şirketimizin mevzuattan ve iş bu formdan doğan hakları saklı kalmak üzere, bulunmaktadır.

Makul olmayacak düzeyde yinelenen, orantısız düzeyde teknik çaba gerektiren, başkalarının gizliliğini tehlikeye atan veya başka şekilde aşırı derecede zor olan istekleri reddetme hakkımızın saklı olduğunu belirtmek isteriz.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için www.ancetiket.com adresinde bulunan formun doldurulduktan sonra Noter kanalıyla, ıslak imzalı bir nüshasının bizzat elden veya yazılı olarak iadeli taahhütlü posta aracılığı ile NOSAB Meşe Cad No:24 Nilüfer / BURSA adresine iletilmesi veya şahsen ya da 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamındaki “güvenli elektronik imza” ile imzalandıktan sonra güvenli elektronik imzalı formun info@ancetiket.com adresine kayıtlı elektronik posta ile gönderilmesi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. ’e daha önce bildirilen ve ANC Etiket Sanayi ve Tic. A.Ş. ’ın sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle veya başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım ya da uygulama vasıtasıyla info@ancetiket.com ‘a gönderebilirsiniz. Başvurular Türkçe yapılmalıdır.

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikamız ile ilgili detaylı bilgi almak kanun kapsamında haklarınızı öğrenmek için lütfen https://www.ancetiket.com internet sitemizi ziyaret ediniz.

Menü